Varför Falköpings kommun?

I Falköpings kommun jobbar du med Sveriges viktigaste arbete! Här finns jobben som erbjuder något både för hjärnan och hjärtat. Vi vill ligga i framkant inom välfärdsteknik för att få mer tid till det som verkligen är viktigt – medmänskligheten.

Vi har jobbet du längtar till

Hos oss finns cirka 300 olika yrken och alla är lika viktiga för vår välfärd. Vi erbjuder bra utvecklingsmöjligheter och ett härligt arbetsklimat med engagerade kollegor. Du har många möjligheter att byta plats eller inriktning på karriären och vi ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet.

Vi har många kollegor

Att arbeta kommunalt ger dig ett stort nätverk – i Sveriges 290 kommuner och 20 regioner finns en god samverkan. Vi delar med oss av kunskap och lärdomar och vi samarbetar för att effektivisera och skapa den bästa välfärden!

Vi är till för Falköpingsborna

I Falköpings kommun har vi fokus på hållbar utveckling, vi värnar om livskvalitet för att öka välbefinnandet och trivseln för de som bor och verkar i Falköping – nu och i framtiden.

Medarbetare trivs hos oss

Vartannat år gör vi en medarbetarundersökning där våra medarbetare får svara på frågor om sin arbetsmiljö och arbetssituation. Resultatet från våra senaste undersökningar visar att Falköpings kommun ligger över medelvärdet gentemot jämförbara kommuner.

När det gäller våra medarbetares engagemang och chefers och organisationens förmåga att ta tillvara på och skapa engagemang så ligger Falköping till och med i topp bland landets övriga kommuner.

Med en gemensam värdegrund skapar vi det goda livet

Vår värdegrund är gemensam för alla verksamheter och medarbetare, och bidrar till att stärka vår kommun och de som bor här. Vi jobbar för att skapa det goda livet för de som lever och verkar i Falköpings kommun.

Vi jobbar utifrån fyra nyckelord:

 • Alla ska behandlas rättvist
 • Våra relationer kännetecknas av öppenhet och ett gott bemötande
 • Vi uppnår goda resultat genom effektivitet och samverkan

Förmåner som kommunanställd

Som medarbetare i Falköpings kommun är du vår viktigaste tillgång. Vårt mål är att leverera service av högsta kvalitet, därför är vi måna om våra medarbetare. Det är viktigt för oss att du har balans mellan arbetsliv och fritid och vi vill ge dig goda utvecklingsmöjligheter som låter dig växa. Därför erbjuder vi ett antal olika förmåner.

Extra semesterdagar

Beroende på ålder så ökar dina semesterdagar. Upp till 39 år får du 25 dagar, 40-49 år ökar de till 31 dagar och från 50 år har du 32 semesterdagar.

Fler lediga dagar

Du som är tillsvidare- och heltidsanställd kan ansöka om så kallad semesterväxling. Det innebär att du byter ditt semesterdagstillägg mot fler lediga dagar.

Flexibla arbetstider

Inom flera av våra verksamheter finns möjlighet till flexibel arbetstid.

För chefer

I Falköpings kommun arbetar vi för ett hållbart ledarskap där chefer ges förutsättningar att utvecklas och ha en god arbetsmiljö. Vi erbjuder bland annat ledarutvecklingsprogram och gemensamma chefsdagar, exempelvis inom verksamhetsutveckling, arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö. Genom vår företagshälsovård, Avonova Ledarsupport, kan du få individuellt stöd utifrån dina behov.

Förmånliga försäkringar

Som anställd i Falköpings kommun är du försäkrad på din arbetsplats. Försäkringarna är tecknad via AFA och omfattar sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

Föräldrapenningtillägg

Tillägget innebär att du får extra lön utöver den ersättning som Försäkringskassan betalar när du är föräldraledig. Det gäller under förutsättning att du har varit sammanhängande anställd hos oss under minst 365 kalenderdagar före din ledighet med föräldrapenning.

Gedigen introduktion

När du börjar jobba på Falköpings kommun ska du känna dig välkommen. Både till din nya arbetsplats och till kommunen i stort. Vi har en introduktionsportal där vi har samlat det mesta som du behöver veta som nyanställd. Dessutom bjuder vi in dig till en introduktionsdag där du får veta mer om vår värdegrund, personalförmåner och bygden.

Heltid till alla

Hos oss är heltid en rättighet och deltid en möjlighet. Att kunna jobba heltid är viktig både för ökad jämställdhet i samhället och ett hållbart arbetsliv.

Kompetensutveckling

Vi tror att din kompetens och utveckling är en viktig framgångsfaktor för Falköpings kommun. Därför erbjuder vi dig många möjligheter:

 • Arbetsbytarbanken gör att du kan börja jobba inom ett annat yrkesområde, eller fortsätta med de arbetsuppgifter som du redan har fast på en annan arbetsplats, med samma anställningstrygghet som tidigare.
 • När det börjar bli dags att gå i pension får du pensionscoachning i mindre grupp.
 • En gedigen utbildningskalender där kommunens utbildningar finns samlade.
 • Personalcoachning som är ett redskap för att ta tillvara och utveckla din kompetens genom reflektion. Det kan ske genom reflekterande samtal eller karriärcoachning.
 • Inom vår breda organisation finns bra möjligheter till karriärväxling. Du utökar din kompetens och får möjlighet till andra karriärvägar inom organisationen.

Löneväxling till pension

Du kan få en del av din lön insatt i en tjänstepensionsförsäkring.

Personalaktiviteter

Varje termin erbjuder kommunen alla medarbetare olika former av gemensamma aktiviteter. Det kan till exempel vara träning, föreläsningar, kulturella aktiviteter eller matlagning.

Tjänstepension

Oavsett anställning och ålder så tjänar du in tjänstepension under din anställning i Falköpings kommun.

Friskvård

Din hälsa och ditt välmående är viktigt så därför uppmuntrar vi dig att träna. Hos oss finns möjligheten att ansöka om friskvårdsbidrag eller friskvårdstid.

Det är lätt att pendla till Falköping

Falköping är en stor knytpunkt för kollektivtrafik, ett smidigt och miljövänligt sätt att ta sig till jobbet.

Några exempel:

 • Tåg Skövde – Falköping tar 18 minuter
 • Buss Skara – Falköping tar 32 minuter
 • Tåg Jönköping – Falköping tar 45 minuter
 • Tåg Göteborg – Falköping tar 68 minuter
 • Buss Ulricehamn – Falköping tar 60 minuter

Lev och bo här

I Falköping är det lätt att trivas – här har du goda möjligheter till ett aktivt liv och nära till allt!

Här hittar du flera olika motions- och fritidsområden och idrottsanläggningar både på landsbygden och i staden.

Mösseberg är fantastiskt för hela familjen med sin djurpark, camping och den lilla badsjön Skogssjön. På berget finns också en fin motionsanläggning med en mängd olika motions- och längdskidspår samt slalombackar.

Falköping har ett rikt föreningsliv med brett kultur- och sportutbud i hela kommunen. För cykelentusiasten finns mycket bra möjligheter för både pendling och sport.

Tillsammans utvecklar vi Falköping

Falköpings företagare är drivna och med stort engagemang jobbar vi tillsammans för att skapa ett framgångsrikt näringsliv. I centrum arrangerar vi populära och välbesökta temadagar. Givetvis har vi också en massa gym, pizzerior och frisörer, precis som det ska vara!

Om du vill komma ifrån för en stund, så är vi också en av Sveriges bästa knutpunkter för tåg.

Bo som du vill

I Falköping bor du på landsbyden eller centralt – i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Du kan bygga nytt eller renovera gammalt. Här byggs det nya hyresrätter och bostadsrätter och här finns lediga tomter. Hur du än vill bo så finns goda kommunikationer och god kommunal service.

Ditt drömläge är här i Falköping!