Sommarfesten 2024

Tisdagen 11 juni från kl. 18 arrangeras Sommarfesten på Folkets Park. Sommarfesten kommer erbjuda olika aktiviteter, tävlingar, DJ och artister!

  • Gratis evenemang
  • Åldersgräns: Ungdomar som slutar årskurs 7-9 i Falköpings kommun
  • Alkohol-, drog- och rökfritt evenemang
  • Väskförbud gäller på evenemanget

Den 11 juni 2024 kl. 18.00–00.00 kommer Sommarfesten äga rum på Folkets Park i Falköping. Entrén till evenemanget är gratis och bli en härlig start på sommarlovet. Det riktar sig till ungdomar som till sommaren slutar årskurs 7–9 i kommunens högstadieskolor (födda 2010-2008).

Det kommer bland annat finnas en hinderbana, mekanisk tjur, bumperballs och karaoke!

Det kommer finnas trygga vuxna i parken som utöver att hålla en god stämning kommer kunna utmanas i mindre utmaningar.

Vi har några olika artister bokade som kommer att uppträda under kvällen med en härlig avslutning av ett skumparty. Till avslutningen med skum så vill vi gärna att ni tänker på att inte ha tunna vita kläder eller kläder ni inte vill blöta ner.

Det kommer finnas möjlighet till att köpa snacks, hamburgare och dricka på evenemanget.

VIP-ZON

Nytt för i år är att det kommer finnas ett område som är en VIP-zon. Tillgång till VIP-zon kan du vinna genom att delta i fritidsgårdarnas tävlingar! Du som har vunnit tillgång till VIP-zonen i någon av våra tävlingar kommer få tillgång till parken via en speciell entré där alkoholfria drinkar kommer serveras samt snacks. Området kommer vara inhägnat och endast VIP gäster kommer att kunna vistas där inne.

Efter klockan 20.00 kommer det vara tillgängligt för alla på Sommarfesten att vistas inom VIP området.

Annat bra att veta för dig som kommer

Visitation
Alla besökare visiteras i dörren. Tänk på att inte ta med dig väska till festen. Olämpliga föremål som kan användas som vapen beslagtas. Öppnade läskflaskor och liknande får ej tas med in.

Droger
Du kommer också att få blåsa i en alkoholmätare när du går in. Sommarfesten är helt alkohol, rök- och drogfri. Vid antydan av alkohol eller annan drogpåverkan har vi all rätt att neka inträde alternativt avvisa dig från Sommarfesten.

Under sommarfesten är det nolltolerans mot dålig attityd och sexuella ofredanden.

Film och foto
Under kvällen kommer det finnas fotografer och videofilmare. All media som tas från dessa kan komma att publiceras på vår hemsida och sociala medier. Om du är med på någon bild som du inte vill vara med på kontakta oss så tar vi bort den bilden. Du kan också ta kontakt med någon av personalen på plats och informera oss.

Trygghet och säkerhet

Sommarfesten ska vara ett tryggt och säkert arrangemang. Vi har professionella ordningsvakter och kraftsamlar trygga vuxna där kommun, polis och lokala föreningar samarbetar för att skapa bästa möjliga förutsättning för unga att fira in sommaren. Vi har nolltolerans mot alkohol, tobak, droger, dålig attityd och sexuella ofredanden.